Bep & Bas

Bep en Bas zijn drie jaar geleden ontstaan in een situatie waarin ik voor mijn autistische zoon Daan een moment van rust wilde creëren in zijn dagelijkse ritme. Daan had en heeft momenten waarin hij erg druk is. Op dit soort momenten is hij niet altijd gemakkelijk te bereiken. Op een of andere wijze geven de verhaaltjes van Bep en Bas niet alleen hem, maar ook andere kinderen rust.

Bep en Bas zijn twee kinderen die de wereld op hun eigen, eerlijke en naïeve wijze ontdekken. De verhaaltjes hebben dezelfde structuur met terugkerende elementen. De opbouw blijft ook hetzelfde bij elk verhaal. Dit geeft kinderen houvast en herkenning. Elk verhaal begint en eindigt hetzelfde. Daar heeft niet alleen een autistisch kind baat bij, maar elk kind.

bepbas
Fragment van een verhaal:
bep en bas gaan met de boot

het is een mooie dag
vandaag gaan bep en bas met de boot
de boot is in de haven
dag boot, zegt bep
dag boot, zegt bas
toeoeoeoet, zegt de boot
de boot is groot
de boot is rood
bep en bas gaan mee met de boot
op de boot is het fijn


Bep en Bas Schoolbezoek

Het is mogelijk om de auteur Eric van Gils uit te nodigen bij u op school. Voor een vast bedrag komt hij dan naar uw school toe om te vertellen over Bep en Bas, over autisme, wat het met je doet en hoe je er mee om kunt gaan…

Bij dit bezoek zijn inbegrepen:
– alle kilometers
– de vijf boekjes van Bep en Bas
– een aantal posters van Bep en Bas
– dertig kleurplaten van Bep en Bas voor de leerlingen

Echter, tot 75 kilometer kan het om 1 schoolbezoek gaan, is de afstand groter dan dient de school zelf nog een andere school, of liever nog twee, aan te brengen omdat de bezoeken anders niet meer uit kunnen.

Een schoolbezoek kost € 285,- excl. btw, per school.

Heeft u interesse of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met Eric van Gils via info@bepenbas.nl of tel. 06-55358337.

De volgende titels van de serie zijn inmiddels verkrijgbaar:

 • Bep en Bas gaan met de boot
 • Bep en Bas gaan naar boer Jan
 • Bep en Bas gaan naar het strand
 • Bep en Bas gaan naar de speeltuin
 • Bep en Bas gaan naar de markt

U kunt de boekjes bestellen via uitgever Graviant BV, via Bol.com, via Bruna.nl, via Libris.nl en uiteraard via het antwoordformulier van deze website.

  Uw naam:

  E-mailadres:

  Uw bericht:

  Comments are closed.